Contacte Tel. 93 860 17 29 Fax. 93 870 60 17 info@davilans.com

A L'OCTUBRE... IMPOSTOS


Impostos, impostos, impostos... El mes d’octubre torna a portar el temut moment en què hem de passar comptes amb les administracions públiques, i això vol dir, en la majoria dels casos, pagar impostos.

 

El problema és que la majoria de nosaltres estem cansats de pagar i veure que els nostres impostos no serveixen per coses necessàries, com el manteniment de les infraestructures, la inversió en sanitat o educació o l’aplicació de la llei de dependència.

 

Sé que és pura demagògia pensar que no hi ha una mala utilització dels meus impostos, ni soc tan ingènua com per pensar que no hi ha malversació ni corrupció, però suposa un gran esforç convèncer alguns dels nostres clients de que paguin el que els pertoca quan dia rera dia les notícies sobre targetes “opaques”, sobre jutges “prevaricadors” o sobre col·laboradors de partits polítics, sindicats i demés que s’enriqueixen il·lícitament estan ocupant els titulars de tots els diaris.

 

El petit i mitjà empresari està cansat, ofegat per les càrregues socials i tributàries i oprimit per un sistema bancari que, en molts casos, encara ara té l’accés al crèdit tancat.

 

Necessitem que les institucions públiques facin polítiques que ajudin a aquest empresari que, no ho oblidem, representa el 99,8% de les 496.806 empreses que, segons l’Anuari de la Pime Catalana de 2013 publicat per Banc Sabadell, existeixen a Catalunya.

 

Per treballar cada dia en un sector com el nostre, és imprescindible ser generós, optimista i lluitador, perquè la part més important de la nostra feina no és passar la comptabilitat o presentar els impostos, sinó animar als nostres clients, orientar-los cap a aquelles tendències que poden generar més ingressos, animar-los quan les vendes no acompanyen, escoltar-los quan ja no poden més i necessiten algú amb qui compartir els seus neguits.

 

La nostra feina implica compartir moltes frustracions i algunes alegries, i sobretot, acompanyar unes persones que porten anys lluitant contra una situació econòmica que els ofega.

 

I si, finalment, decideixen que ja no poden seguir, guiar-los per tal que no tinguin repercussions legals més enllà del que és necessari.

 

Vull transmetre la meva admiració a aquells empresaris que, tot i així, cada dia aixequen les persianes dels seus negocis, que el dia 20 pagaran els seus impostos religiosament, que atendran amb un somriure els seus clients, que a final de mes pagaran les nòmines dels seus treballadors i que tenen encara la força de dir-te: “La situació està millorant, no ho notes? La crisi s’està acabant...

 

Dolors Adamuz

Directora de Davilans Consultors