Contacte Tel. 93 860 17 29 Fax. 93 870 60 17 info@davilans.com

I AL SETEMBRE...


Un dia abans de marxar de vacances estem preparant alguns aspectes pel proper curs, que es presenta una mica mogut.

 

Setembre ens portarà canvis a Davilans de forma molt específica. Durant aquest mes es començarà a emetre el programa de radio Nexo Empresa en un nou horari, que esperem que incrementi encara més l’audiència. Al setembre presentem només en català unes petites píndoles informatives sobre aspectes interessants de la gestió d’empresa i de l’àrea Laboral i de Recursos Humans.

 

Però setembre també portarà altres novetats (espero) sobre temes que fa molt temps que estem treballant, com per exemple, el tancament i signatura del Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu de Catalunya, cosa que serà molt important per un col·lectiu de clients i treballadors amb els que col·laborem fa uns anys.

 

A nivell genèric, setembre també portarà novetats sobre aspectes laborals i fiscals que s’estan coent i que ens presentaran de cara a aquest darrer trimestre: reduccions de IRPF, que afectaran sobretot a les rendes més baixes, tot i que no de forma significativa, modificacions en les retencions dels professionals, canvis en l’Impost de Societats, i qui sap si potser algun canvi en aspectes laborals.

 

Això m’obliga a fer una reflexió: és evident que totes les professions s’han d’anar actualitzant, que els coneixements adquirits en un determinat moment tenen data de caducitat, però és normal que ens canviïn les normes legals cada pocs mesos?

 

Recordo que temps enrere, quan un client et feia una pregunta sobre un tema, tenies una resposta de forma immediata. Ara ja no tenim certesa jurídica, sovint hem de consultar documentació o exposar el cas a altres companys abans de poder donar una resposta concreta a un problema, i això provoca que, en general, molts de nosaltres tinguem una sensació de vertigen força desagradable.

 

Alguns companys comenten que necessitem un cert període d’estabilitat per posar una mica d’ordre a casa. Sovint ens trobem amb normativa que està contradient una altra normativa, o preceptes que ningú sap com tractar (com la remuneració dels administradors) i que per més que assisteixis a seminaris i conferències, cadascun et dóna la seva opinió, o amb lleis que estan recorregudes, però mentrestant, s’han d’aplicar, o amb sentències dels Tribunals que es contradiuen entre sí...

 

I si ens prenem els dies de vacances per pensar una mica sobre aquests temes i mirem de desaccelerar una miqueta?

 

Dolors Adamuz

Directora de Davilans Consultors