Contacte Tel. 93 860 17 29 Fax. 93 870 60 17 info@davilans.com

BENVINGUDA LAURA...


El mes de setembre ens ha portat algunes novetats i imprevistos.

 

El més important és que la nostra companya Carla, ens ha deixat per anar a treballar a Caixa de Pensions. Ens ha fet molta pena que marxés, però li desitgem tota la sort del món.

 

Com a conseqüència d’aquest canvi, hem hagut de fer un procés de selecció per incorporar un nou membre al nostre equip. I, malgrat el que pugui semblar, no ha estat fàcil trobar la persona més adequada.

 

El primer que hem trobat és que, en general, les persones d’una determinada edat (a partir de 40) tenen moltes ganes, però molt poca formació i s’han reciclat poc.

 

Com pot ser que després de més de 5 anys d’atur creixent encara ens plantegem trobar feina si no podem aportar coneixements actualitzats? És que la majoria de persones no han aprofitat els dos anys d’atur per posar-se al dia en aspectes de la seva professió?

 

És cert que sí que hi ha gent que s’ha reciclat, però ho han fet sense sentit, és a dir, han fet qualsevol curs que se’ls posava per davant sense que tingués relació amb la seva carrera professional. De què serveix que una comptable hagi fet un curs de xarxes socials i disseny de pàgines web?

 

El segon que hem detectat és que hi ha un grup de gent jove (fins a 25 anys) tremendament preparats, que no tenen experiència professional però que aporten uns coneixements teòrics extraordinaris, i sobretot, que tenen ganes de treballar. El problema és que no coneixen la dinàmica real d'una empresa, han tingut poques oportunitats per practicar i sempre en treballs precaris, així que venen molt verds.

 

I per últim, també hem detectat que hi ha un tercer grup de persones (de totes les edats) que no volen treballar. Com és possible que algú et digui: truca’m a partir del 15 de setembre, ara estic de vacances? O frases com: És que ara no m’interessa perquè em queda encara un any d’atur?

 

Sincerament, et venen ganes d’agafar aquestes persones i ensenyar-los el patiment de molta gent que vol treballar i no pot, o de persones que ho estan passant malament econòmica i psicològicament perquè no tenen una ocupació efectiva.

 

El treball ens aporta moltes coses (i els diners només és una d’aquestes coses). Gràcies a la nostra professió tenim una identitat, un estatus social, relacions amb companys, un objectiu per sortir de casa i mantenir contacte amb persones amb uns interessos comuns, una excusa per formar-nos, per sentir-nos útils. Perdre la feina significa perdre tot això.

 

Per això em costa tant entendre que hi hagi persones que, quan estàs oferint un lloc de treball estable i amb projecció de futur, tinguin aquestes reaccions.

 

Després de molt buscar, finalment, donem la benvinguda a la Laura, una noia jove molt preparada i amb moltes ganes, amb una elevada capacitat d’aprenentatge i que esperem que sigui una peça important al nostre petit equip.

 

Dolors Adamuz

Directora de Davilans Consultors